Faglig Torsdag på Horsholmgaard

Faglig Torsdag er et tilbagevendende initiativ på Horsholmgaard. Vi inviterer til et foredrag, der tager udgangspunkt i et aktuelt emne inden for beskæftigelses-indsatsen, og sætter to timer af til fagligt input, debat og sparring.

Praktiske informationer
Faglig Torsdag finder sted på Horsholmgaard Kursus- og Aktivitetscenter, Storstræde 21, 2620 Albertslund mellem kl. 16:00 og 18:00.
Tilmelding kan ske på telefon 6113 4113 eller på e-mail hk@alstedconsulting.dk
Deltagelse er gratis.

Torsdag den 21. september 2017 kl. 16.00-18.00
Forny dit mindset

- Foredrag af Peter Scheining, coach og foredragsholder

`Kod din hjerne til at tænke som en vinder og få det liv, du drømmer om!´ En rejse tog fart med Peters Scheinings deltagelse i reality-programmet `Ekstrem fed´ og han er et omvandrende bevis på, at svære vilkår kan overvindes. Kom og hør, hvad der virkede for ham og bliv klogere på, hvordan vi ved at ændre vores måde at tænke på, kan ændre livsstil og adfærdsmønstre, som har sat sig godt fast. Peter Scheinings foredrag har således fokus på, hvordan motivation og et styrket mindset kan skabe holdbare resultater, og hvad der skal til, for at man kan gå hele vejen. Han giver i løbet af foredraget specifikke værktøjer til opnåelse af mål og drømme og lover os, at vi går fra eftermiddagen på Horsholmgaard med gåpåmod og vindermentalitet.

For mere information om Peter Scheining: www.scheining.com

Faglige torsdage i efteråret 2017
Det kæmpemæssige opbud af kurser og workshops i personlig udvikling og alskens terapiformer har det tilfælles, at alle tilbyder metoder til håndtering af svære problemstillinger i livet. Når noget er svært, søger de fleste af os hjælp, og fordi vi ikke er ens og ikke finder de samme ting svære, er markedet fyldt med noget for enhver smag og krise. Efterårets tre Faglige Foredrag hos Alsted Consulting handler om, hvad der har virket for tre personer, der hver især har kæmpet med noget svært. En svær afhængighed, en svær opvækst og et svært helbred. Vi får lov at lytte med, når de tænker tilbage på, hvad der rent faktisk virkede for dem og hvad der befandt sig `på den anden side´ af det svære.

Vi håber, at mange har lyst til at kikke forbi, dele oplevelsen, stille spørgsmål, blive lidt klogere disse tre torsdage i efteråret 2017:

Torsdag den 21. september , torsdag den 19. oktober og torsdag den 23. november.
Vel mødt!

Afviklede arrangementer:

Torsdag den 1. juni 2017
FONDSSTØTTE

- kilde til samarbejde med anden aktør - Foredrag v/ Fundraiser Peder Klinge Søndergaard, cand.oecon
Med en baggrund som henholdsvis socialchef og jobcenterchef øste fundraiser Peder Klinge ud af sine mange års erfaringer med fondsstøttede projekter. Han kom omkring, hvordan vi udvikler og realiserer aktiviteter, som er i fare for at havne i skrivebordsskuffen på grund af den trængte økonomi. Vi hørte om de samarbejder med eksterne aktører, der typisk fører til succes, fra den løse projektidé til afrapporteringen, om faldgruberne. Peder Klinge berørte også en række nyttige tips til fagledere om visitering til projekter, der finansieres af fonde.

Torsdag den 27. april 2017
Fyret og hyret! -
Foredrag v/ Henrik Ølgaard, psykoterapeut MPF og konsulent
Mentor og konsulent Henrik Ølgaard, der i årevis har beskæftiget sig med effekten af en fyreseddel, gennemgik i dette foredrag processen fra chok til nye indsigter og fornyet livsmod. Med den rette intervention på det rette tidspunkt i den rette dosering vil mennesker, der har mistet job og fodfæste, kunne hjælpes til nyt job. Foredraget kom omkring begrebet arbejdsidentitet og håndtering af de følelsesmæssige reaktioner på tab, såsom sorg, vrede, skam.

Torsdag den 30. marts 2017
Vejen UD går IND - 
Foredrag v/ Jakob Lund, kropsterapeut.
Jakob Lund, kendt i hele landet som DR´s vejrtrækningsekspert og lige på trapperne med udgivelse af bogen `Vejen UD går IND´ gav en grundig indføring i sit mangeårige arbejde med mennesker i en turbine af traumer, aggressivitet og trang til høj intensitet. Jakob Lund viste også en ny kortfilm fra sit arbejde og instruerede os i et par enkle øvelser til illustration af hans kropsterapeutiske tilgang.

Torsdag den 23. februar 2017
Datasikkerhed NU -
Foredrag v/ Haluk Karatas, ingeniør og Christoffer Alsted, stud.jur.
Dette lidt nørdede, men vigtige emne blev formidlet på en forståelig og interaktiv måde. Foredraget handlede og om at undgå fejl i håndtering af personfølsomme oplysninger, når vi som professionelle skal leve op til Datatilsynets og EUS nye skærpede krav. Det kan få barske konsekvenser at tilsidesætte dem. Foredraget kom omkring de svage punkter i den digitale verden, fejlkilder i systemerne, typiske brugerfejl, lovgivningen i dag og i fremtiden, og vi så praktiske eksempler på, hvordan systemer hackes. 

Torsdag den 19. januar 2017
Relation = Resultat - foredrag med  Johnny Alsted, psykoterapeut MPF
Vi lagde ud med Nytårskur den 19. januar. Samarbejdet i 2016 blev runder af og nye spændende initiativer i 2017 blev budt velkomne. Det faglige input denne torsdag handlede om samarbejdskunsten og den gode relation. Johnny Alsted har mange års erfaring med emnet som terapeut, virksomhedskonsulent og underviser. Hans oplæg var en introduktion til sammenhængen mellem den menneskelige kontakt og de ønskede resultater i treenigheden borger-sagsbehandler-mentor.

Torsdag den 24. november 2016
Motivation - foredrag med med Thomas Krøger, DARC®- og ORSCC®coach
Thomas Krøger (behandlingschef på døgnafdelingen Randkløve, Sct. Ols) talte om motivation og forandringsimmunitet, og øsede ud af sin mange års erfaring med at facilitere udviklingsprocesser for stofmisbrugere og kriminelle. Thomas Krøgers casebaserede oplæg trak tråde til de udfordringer, som forandring generelt afstedkommer. Hvordan vækker vi drivkræfterne i os selv og hos de mennesker, vi skal hjælpe videre?

Torsdag den 20. oktober 2016
Noget om nerver
- foredrag med Ulla Rung Weeke, aut.cand.psych.
Krisepsykolog Ulla Rung Weeke har de sidste 30 år arbejdet med den indflydelse, som følelser, bevidsthed og tanker har på vores sundhed, livskvalitet og følelsesmæssige balance. Ubearbejdede tilstande i kroppen sidder som hukommelse og kropslige erindringsspor; URW talte om, hvad der sker med de kropslige tilstande, når de mødes, spejles og gøres almenmenneskelige. Hvordan forløses dybtliggende impulser, så der kan skabes meningsfulde relationer hen imod uddannelse og arbejde? URW har skrevet bøgerne "Når sygdom forløser" og "At danse med nervesystemet".