Mentorforløb

Vi har mange års erfaring med alle målgrupper, der bevilliges jf. LAB kap. 26 § 167.

KLIK FOR BROCHUREN!

Mentorkorpset i Alsted Consulting er præget af diversitet og tværfaglighed. Det betyder, at vi kan indgå i værdifulde relationer og samarbejder med borgere, der har meget forskelligartede udfordringer. Et godt match mellem mentor og borger skaber både tryghed og dynamik i forløbet hen imod varig beskæftigelse eller uddannelse. Vi stiller skarpt på de ressourcer og muligheder, den enkelte har, og støtter borgeren i at afprøve dem i praksis. Alle mentorer er trænede i at vejlede og støtte, hvilket naturligt medvirker til intense forløb med meningsfulde resultater.

HISTORIEN OM DANIEL

Daniel Jeppesen er 25 år og han har ikke tal på de gange, han er smidt ud af en skole. Han var en rod, siger han og han har altid haft svært ved at finde sin plads i samfundet. Småkriminalitet og ballade har været hverdag for Danniel, der aldrig har haft et reelt arbejde. Nu er han imidlertid ved at være igennem en praktik på et snedkerværksted med udsigt til lønnet arbejde. Og han kan lide det. `Træ var egentlig ikke noget for mig. Jeg blev jo også smidt ud af Teknisk Skole. Men det er anderledes her. Folk er bare anderledes´.

Hos Alsted Consulting er et vigtigt mål med mentorforløbene i 9 ud af 10 tilfælde en PRAKTIKPLADS, der kan føre til en jobåbning eller afklaring af uddannelsesvalg. Med tatoveringer som en krans om halsen og langt op ad den skallede isse, et `pumpet´ ydre og et sammenbidt blik er det bare ikke altid ligetil! Det kræver, at MØDET giver fornyet tro, tillid og motivation hos borger og det kræver, at virksomhedspraktikken finder sted hos mennesker, der har lyst til og formår at tage godt imod.

`Nogen gange må vi gøre noget ekstraordinært for at få ting til at lykkes, - og det var tilfældet med Daniel´. Alsteds interne jobkonsulent er medejer af snedkervirksomheden Elmelund i Tåstrup og hedder tilfældigvis også Daniel. Den lille virksomhed bygger specialkøkkener o.a. på bestilling og har derfor meget tætte kunderelationer, hvor de skæve vinkler og uregelmæssigheder vendes til noget charmerende og unikt. Sådan ser de tre medarbejdere også på mennesker. Her er fokus på ressourcer, som Daniel stille og roligt opbygger. Daniel selv beskriver dagligdagen med beskæftigelse som et længe ventet ønske, og han mærker på sin omgangskreds, at han bliver taget mere alvorligt. Han har bl.a. gennem sit netværk fået et vikarjob på et lager, og han er slet ikke i tvivl om, at praktikken har spillet en rolle som trinbræt.

Alsted-mentor Morten Schrøder, der har mange års erfaringer i samarbejde med borgere på kanten, har medvirket til Daniel´s udvikling. Metoden kan lyde enkel, siger han. Vær autentisk i mødet og gør dig umage med at støtte op om de ressourcer, der altid – uanset borgers udfordringer – er til stede. Sørg for kontinuitet og handling sammen med sagsbehandler, for de motiverende samtaler kan ikke stå alene, når borger skal finde sit STÅSTED.

Praktikken slutter lige om lidt, - og Daniel bliver ansat som timelønnet medarbejer til de opgaver i huset, han kan løse.

Fakta-boks om Elmelund

Elmelund
Kuldyssen 13, 2630 Taastrup
Tlf: 70 77 79 62

Elmelund Scandinavia Aps er et custom-snedkeri med sans for kvalitet og detalje. Elmelund blev grundlagt i 2015 og er skabt på baggrund af mange års erfaring i snedkerfaget.

Elmelund skaber unikke løsninger, og bestræber sig på at bringe mangfoldighed ind i snedkerarbejdet. Kendetegnet er kvalitet i de mindste detaljer, og et æstetisk udtryk, der fuldender helheden.